Als je de Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi zou vragen wat z’n favoriete groente is dan zou het wel eens kunnen dat hij de aubergine kiest. Deze donkerpaarse vrucht is niet alleen de ster van o.a. de Libanese keuken, ook wij verwerken ze maar al te graag in onze gerechten. Het lijkt alsof we deze goddelijke groente al altijd hebben gegeten maar is dat ook zo? Ontdek het hier samen met 5 andere weetjes over aubergines:
Bewaren doe je zo
Je bewaart aubergines best op een koele en donkere plaats die rond de 15°C is. Dus liever niet in de koelkast maar liever in een koele kelder of voorraadkast.
Zomergroente
“Ja hoor, het zijn hoogdagen voor de aubergine want deze groente is op zijn best van mei tot augustus. Niet toevallig zie je hem daarom de volgende weken steeds vaker opduiken in onze menu’s! ”
Familie van de courgette?
Neen. Hoewel we deze vaak samen serveren en deze vaak in adem genoemd worden, behoort de aubergine tot de nachtschade-familie. Deze groente lijkt dus, qua eigenschappen, veel meer op tomaten, aardappelen en chilipepers dan op courgettes.
Alle Belgen fan sinds …
De aubergine is een subtropische plant, die vraagt om een warm en vochtig klimaat. Hmmmm, van oorsprong dus zéker niet Belgisch al vind je aubergines ook van eigen bodem. Deze groente kan namelijk perfect in een serre gekweekt worden en zo eten wij al sinds 1991 Belgische aubergines.